Thaisalat med svinekjøtt

Thaisalat med svinekjøtt

0
29
Enkel20 min
Koriander og mynte gir en herlig følelse av helg midt i uka. Salaten lages på under en halvtime.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 500 g
    svinekjøttdeig
  • 1 ss
    TINE® Meierismør til steking
  • 240 g
    basmatiris
  • ½ dl
    hakket koriander
  • ½ dl
    friske mynteblad
  • 3 ts
    finhakket vårløk
  • 1 ts
    finhakket ingefær
  • ½ ts
    chilipulver
  • ½ dl
    fersk limejuice
  • 1 ss
    fiskesaus
  • 1 ts
    sesamolje
  • ¼ dl
    riseddik
  • 2 ss
    soyasaus
  • 1 ss
    olivenolje
  • 1 stk
    stor agurk

Slik gjør du det

  1. 1

    Varm opp en stor stekepanne. Smelt smøret og brun svinekjøttdeigen over middels høy varme, til kjøttet er ferdigstekt. Ta pannen av den varme plata, og hell av eventuell væske.

  2. 2

    Kok risen etter anvisning på pakken.

  3. 3

    Skjær koriander, mynteblader, vårløk og ingefær i små biter. Bland dette sammen med kjøttet, chili, limejuice, fiskesaus og sesamolje.

  4. 4

    Rør sammen riseddik, soyasaus og olivenolje. Skrell agurken, og skjær den i skiver. Bland agurkskivene i eddikblandingen, og bland dette til slutt sammen med kjøttblandingen.

Tips

Hvis du ikke har fiskesaus, kan du bruke vanlig soyasaus.

Del denne oppskriften: