Svinefilet med saus av blåmuggost

Svinefilet med saus av blåmuggost

8
77
Enkel30 min
Indrefilet av svin er magert og godt kjøtt som passer like godt til selskapsmat som til hverdagsmiddager.

Ingredienser

Antall porsjoner

Potet:

  • 8 stk
    mandelpoteter

Blåmuggostsaus:

Svinemedaljonger:

  • 600 g
    svinefileter
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 1 dl
    vann (til utkok av stekepanne)

Slik gjør du det

  1. 1

    Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.

Blåmuggostsaus:

  1. 2

    Brun soppen i smør og tilsett crème fraîche, fløte, ost, konjakk og soyasaus. Kok opp mens du rører. La sausen trekke ved svak varme i 15-20 minutter til den er tykk og kremaktig. Rør av og til.

Svinemedaljonger:

  1. 3

    Skjær kjøttet i ca 2 cm tykke skiver. Trykk skivene lett ut med hånden og brun dem i smør i stekepannen, ca 4 minutter på hver side. Dryss på salt og pepper. La filetene hvile litt før de tas ut av pannen, men hold dem varme.

  2. 4

    Kok ut pannen med vannet. Hell utkoket i sausen og la den koke opp igjen.

Tips

Ønsker du å helsteke en større filet, bør du bruke et steketermometer. 68-70 °C gir kjøttet en lett, rosa kjerne. Vil du ha kjøttet gjennomstekt, venter du til temperaturen når 76 °C.

Del denne oppskriften: