Superrask thaigryte

Superrask thaigryte

3
57
Enkel20 min
En thai-inspirert gryte med kjøttdeig og sterke krydder. En rask hverdagsmiddag med frisk lime og hakkede peanøtter.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 dl
    jasminris
  • 120 g
    purre
  • 10 g
    fersk ingefær
  • 1 ss
    maisolje
  • 400 g
    kjøttdeig
  • 2 ts
    sambal oelek
  • 2 ss
    fiskesaus
  • 2 dl
  • 2 dl
    kokosmelk
  • 100 g
    fersk spinat
  • 4 ss
    hakkede peanøtter
  • 2 ss
    lime

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok ris etter anvisningen på pakken.

  2. 2

    Skyll og skjær purre i 0,5 cm tykke ringer. Skrell og finhakk eller riv ingefær.

  3. 3

    Varm opp en wok eller stekepanne med olje, og brun kjøttdeig og ingefær. Bland inn purre, sambal oelek, fiskesaus, matfløte og kokosmelk. La det småkoke i 5 minutter. Tilsett spinaten helt på slutten. Server med hakkede peanøtter, limebåter og jasminris.

Tips

Bytt gjerne ut risen med nudler.

Del denne oppskriften: