Strimlet svinekjøtt og mango med nudler

Strimlet svinekjøtt og mango med nudler

0
28
Enkel15 min
En rask og enkel asiatisk rett med svinekjøtt og mango, som fort blir en favoritt. Cashewnøtter gir litt ektra krønsj, i tillegg til grønnsakene som beholder sin sprøhet på grunn av rask varmebehandling.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 300 g
    nudler , ukokt
  • 400 g
    svinefileter , strimlet
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 4 ss
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 4 ss
    søt chilisaus
  • 2 ss
    fiskesaus
  • 1 dl
    appelsinjuice
  • 1 ½ stk
    mango
  • 4 dl
    sukkererter , delt i to
  • 2 stilker
    stangselleri , i tynne skiver
  • 2 ss
    sesamfrø
  • 3 dl
    cashewnøtter

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok nudler etter anvisning på pakken, og skyll raskt i kaldt vann.

    Tips

    Her har vi brukt eggnudler, men du kan også bruke hvetenudler eller glassnudler.

  2. 2

    Krydre kjøtt med salt og pepper, og stek i litt smør i en stor stekepanne eller wok på høy varme, ca. 3 minutter.

  3. 3

    Finhakk eller press hvitløkfedd med en hvitløkpresse, og ha i pannen med chilisaus, fiskesaus og appelsinjuice. Småkok et par minutter, og rør inn resten av smøret.

  4. 4

    Skrell mango, fjern stein og del fruktkjøttet i biter. Vend mango, sukkererter, stangselleri, sesamfrø, cashewnøtter og kokte nudler inn med kjøttet. Varm et par minutter, og server.

Tips

I denne retten kan du erstatte svinekjøtt med biffstrimler, eller kyllingfilet i biter.

Del denne oppskriften: