Raclette

Raclette

0
30
Enkel30 min
Raclette er en matrett som stammer fra Valais i Sveits. Hovedingrediensen er varm, flytende ost.

Ingredienser

Antall porsjoner

Forslag til tilbehør:

  • 20 stk
    poteter , gjerne mandelpoteter
  • 100 g
    blomkål
  • 100 g
    brokkoli
  • 140 g
    bacon
  • 100 g
    sjampinjong eller annen sopp
  • 4 stilker
    stangselleri
  • 1 stk
    løk
  • 1 stk
    paprika

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær ost i skiver.

  2. 2

    Kok potet med skallet på i 15-20 minutter.

  3. 3

    Skjær blomkål og brokkoli i små buketter og kok i lettsaltet vann. De skal være lettkokte.

  4. 4

    Stek bacon.

  5. 5

    Skjær sjampinjong og stangselleri i skiver. Kutt løk og paprika i tynne strimler.

  6. 6

    Legg på et fat eller i skåler. Hold poteter, blomkål, brokkoli og bacon varmt oppå raclettjernet. La hver gjest få sin smelteskuff. Gjestene forsyner seg selv med ost og det tilbehøret de liker best. Osten legges i smelteskuffen. Når den er smeltet, helles den over det varme tilbehøret på tallerkenen.

Tips

I stedet for Jarlsberg® eller Sveitser, kan du gjerne bruke Ridder eller Port Salut. Prøv deg frem!

Del denne oppskriften: