Pølse i form

Pølse i form

0
15
Enkel40 min
Gled barna med pølse i form. Falukorv kan du variere med mye godt, som smeltet ost, basilikum og soltørkede tomater.

Ingredienser

Antall porsjoner

Pølse i form:

  • 600 g
    falukorv (gjerne mager)
  • 8 stk
    marinerte soltørkede tomater , hakkede
  • ½ potte
    basilikum
  • 2 dl

Ris med løk og sukkererter:

  • 3 dl
    ris , ukokt
  • 7 dl
    buljong (grønnsaksbuljongterning + vann)
  • 150 g
    sukkererter
  • 1 stk
    rødløk
  • ¼ ts
    nykvernet pepper
  • ½ dl
    basilikum

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225°C

  2. 2

    Del pølse i store biter og skjær dype snitt i pølsen, men ikke helt igjennom. Fyll snittene i pølsen med soltørket tomat, basilikum og revet ost.

  3. 3

    Legg pølsen i en ildfast form og strø over eventuelt over litt ekstra ost. Gratiner midt i ovnen i ca. 10 minutter.

Ris med løk og sukkererter:

  1. 4

    Kok ris i grønnsaksbuljong uten lokk i ca. 11 minutter.

  2. 5

    Rens og skjær sukkerter og løk i biter. Rør sukkererter og løk i risen når 2 minutter gjenstår av koketiden. Krydre med pepper. Hakk noen basilikumblader og bland dem i risen. Server dette til falukorven.

Tips

Har du ikke falukorv, kan du bruke røkt kjøttpølse til denne retten.

Del denne oppskriften: