Nachos med enkel guacamole

Nachos med enkel guacamole

2
213
Enkel30 min
Meksikansk nachos er gjerne knyttet til taco og fredagskosen, men hvorfor ikke lage denne enkle retten til hverdags?

Ingredienser

Antall porsjoner

Gratinerte nachos:

  • 1 stk
    løk
  • 1 stk
    rød chili
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 2 ss
    rapsolje , solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
  • 400 g
    kjøttdeig
  • 1 pakke
    tacokrydder
  • 1 dl
    vann
  • 1 boks
    brune bønner à 400 g
  • 1 pose
    nachochips
  • 100 g
    Norvegia® Revet eller annen revet gulost
  • 2 poser
    vårløk

guacamole:

  • 2 stk
    avokado
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • ½ stk
    lime , saften
  • 1 ss
    TINE® Lettrømme 17 % (kan sløyfes)
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 225 °C, eller 200 °C grader dersom du benytter varmluftsfunksjonen. Finn fram en ildfast form.

  2. 2

    Skrell og finhakk løk. Skjær et snitt på langs av chilien og skrap ut alle frøene (med mindre du liker det skikkelig sterkt). Finhakk chili og hvitløk.

  3. 3

    Ha olje i en stekepanne på middels sterk varme, og stek kjøttdeig sammen med chili, løk og hvitløk. Tilsett tacokrydder og bland godt før du har i vann. Åpne boksen med de brune bønnene og hell av vannet. Ha bønnene i kjøttblandingen og rør rundt.

  4. 4

    Legg nachochips i bunnen av en ildfast form og ha kjøttblandingen oppå. Strø over revet ost, og deretter vårløk.

  5. 5

    Stek nachos midt i ovnen til osten er gyllenbrun, ca. 15 minutter.

guacamole:

  1. 6

    Ta ut avokadosteinene og skrap ut kjøttet med en skje. Legg det i en bolle sammen med presset hvitløk, limesaft og rømme. Mos sammen med en gaffel, eller bruk en stavmikser for å få en silkemyk konsistens. Smak til med salt og pepper.

Tips

Vil du variere, kan du helle over et glass med ferdiglaget salsa før du strør over osten og gratinerer i ovnen.

Del denne oppskriften: