Lammekarré med risotto

Lammekarré med risotto

0
25
Utfordrende45 min
Oppskrift på et festmåltid med lammecarré og risotto med sopp og vellagret ost. Perfekt til både søndagsmiddag og fest.

Ingredienser

Antall porsjoner

Lammekarré:

Steinsopprisotto:

  • 5 dl
    vann
  • 2 stk
    hønsebuljongterninger
  • 3 stk
    sjalottløk
  • 1 ts
    trøffelolje eller nøtteolje
  • 4 dl
    risottoris
  • 2 dl
    tørr hvitvin
  • 1 dl
    revet parmesan , eller meget godt lagret TINE Edamer
  • 20 stk
    steinsopp (eller annen god sopp)
  • 2 ss
    TINE® Meierismør (gjerne usaltet)

Tilbehør:

  • 8 stk
    cherrytomater
  • 1 bunt
    asparges
  • 100 g
    spekeskinke

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 125 °C. Krydre lammekarreen godt med salt og pepper. Varm en stor panne med olje og brun kjøttet på alle sider. Ha litt smør i pannen mot slutten.

  2. 2

    Legg kjøttet over i en langpanne og la det stå i den varme ovnen til steketermometeret viser 50 °C for medium eller 65 °C for godt stekt. La kjøttet få hvile i 5–10 minutter før du skjærer det opp.

Steinsopprisotto:

  1. 3

    Kok opp vann og rør ut kyllingbuljong. Ha grovhakket løk i en tykkbunnet kjele og fres blank i litt trøffel- eller nøtteolje. Hell i risen og la den frese under omrøring. Hell over hvitvin og kok opp under omrøring.

  2. 4

    Når hvitvinen er noe redusert (har kokt inn), heller du over halvparten av buljongen. Hell på resten av buljongen og kok inn til nesten all væske er borte. Kjenn om risottoen er klar, den skal være «al dente». Ta kjelen av varmen og bland inn smør. Rør inn revet parmesan.

  3. 5

    Risottoen skal være kremet i konsistens. Hvis den virker litt tørr, bland inn litt vann og litt smør. Rens sopp og del den i biter. Varm opp olje/smør i stekepanne og stek soppen gyllen. Tilsett salt og pepper.

Tilbehør:

  1. 6

    Bak cherrytomatene i ovnen i ca. 5 minutter. Kok opp riktelig med lettsaltet vann, og kok asparges i ca. 5 minutter. Surr spekeskinke rundt aspargesen.

Tips

Når kjøttet er ferdigstekt, må du huske å la det hvile i 5–10 minutter før du skjærer det opp. Slik bevarer du saftigheten i kjøttet.

Del denne oppskriften: