Lammefrikasse

Lammefrikassé

14
119
Enkel120 min
Norsk tradisjonsmat på sitt beste. Herlig lammekjøtt kokt sammen med rotgrønnsaker og servert med fyldig og lys saus.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 kg
    lammekjøtt (med bein)
  • 1 l
    kokende vann
  • 1 ts
    salt
  • 250 g
    gulrøtter (i biter)
  • 250 g
    persillerøtter (evt. sellerirot, i biter)
  • 1 stk
    purre (i ringer)
  • 200 g
    kålrot (i biter)
  • 200 g
    rensede aspargesbønner
  • 100 g
    sjampinjong

Lys saus

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær kjøtt i passe store serveringsstykker. Legg stykkene i kokende, saltet vann. La kjøttet småkoke under lokk til det slipper bena og er mørt, ca. 1 ½ time. Bruk lite vann så kraften blir god, men det må dekke hele kjøttet. Skum så kraften blir fin og klar.

  2. 2

    Kok gulrot, persillerot, purre, kålrot, aspargesbønner og sjampinjong hele sammen med kjøttet.

  3. 3

    Ta opp grønnsakene og skjær dem opp. Ta opp kjøttet og hold det varmt i litt av kraften.

  4. 4

    Smelt smør i en kjele. Rør inn mel til blandingen er jevn. Tilsett kjøtt- og rotkraft litt etter litt. Rør til sausen koker mellom hver gang, så den ikke klumper seg. La sausen koke i ca. 5 minutter etter at den er ferdig spedd. Sausen må være fyldig, men ikke for tykk. Smak til med Crème Fraîche og salt. Anrett kjøttstykkene på et fat, legg røtter og grønnsaker over, og hell på sausen. Dryss persille pent over.

Del denne oppskriften: