Koteletter med urtesaus

Koteletter med urtesaus

0
17
Enkel20 min
Svinekoteletter er rimelig og god middagsmat. Server kotelettene med denne gode og syrlige urtesausen og valnøtter.

Ingredienser

Antall porsjoner

potet:

  • 8 stk
    poteter

kotelett:

Urtesaus:

  • ½ stk
    løk
  • 1 ½ ss
    hvetemel
  • 1 ½ dl
    vann
  • 2 beger
  • 1 stk
    buljongterning
  • ½ ss
    sitronsaft
  • ½ dl
    hakket persille
  • ½ dl
    hakket basilikumblader
  • ¼ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • ½ dl
    hakkede valnøtter

Salat:

  • 1 stk
    isbergsalat

Slik gjør du det

  1. 1

    Vask potet godt og kok møre, i 20-30 minutter.

Kotelett:

  1. 2

    Brun kotelettene i halvparten av smøret, 3 minutter på hver side.

    Tips

    La pannen bli god og varm før du har i smør. Når stekefettet er nøttebrunt og har sluttet å bruse, legger du i kjøttet, litt av gangen.

Urtesaus:

  1. 3

    Rens og hakk løken. Fres den i resten av smøret. Strø på mel og spe med vann, TINE Lett Crème Fraîche, buljongterning og sitron. Kok opp.

  2. 4

    Legg i persille, basilikum og koteletter. Smak til med salt og pepper. Strø over nøtter.

Salat:

  1. 5

    Vask og skjær opp salat.

Tips

For å få kjøttet saftig, er det best å steke koteletter med fettet på. Hvis du vil, kan du skjære bort fettet før du serverer.

Del denne oppskriften: