Koteletter med stekt melon

Koteletter med stekt melon

0
4
Enkel30 min
Koteletter er rask og enkel hverdagsmat, og vannmelon er en favoritt for mange. Men visste du at vannmelon både kan stekes og grilles?

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 ss
    TINE® Meierismør til steking
  • 4 stk
    nakkekoteletter av svin
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 400 g
    vannmelon
  • 1 ss
    nøytral matolje
  • 4 ss
    hakket, frisk basilikum
  • 8 ss
  • 150 g
    vasket salat ferdigblanding

Slik gjør du det

  1. 1

    Smelt smør i en varm stekepanne. Brun koteletter raskt i pannen, og dryss på salt og pepper. Ta pannen vekk fra platen og la kotelettene ettersteke med lokk over ¾ av pannen i ca. 5 minutter.

  2. 2

    Skjær melon i ca. 1 cm tykke skiver. Skjær av skallet på skivene og kutt dem i jevne stykker. Legg stykkene på litt kjøkkenpapir og dryss over et par klyper salt.

  3. 3

    Gni melonstykkene inn med litt olje og stek dem raskt på begge sider over sterk varme.

  4. 4

    Skjær basilikum i små biter og bland inn i kesamen.

  5. 5

    Server hver kotelett med stekt melon, kesamdressing og ferdig salatblanding.

Tips

Svinekoteletter er mørt kjøtt som stekes ferdig på få minutter. Skjærer du vekk fettranden på koteletten, er det dessuten svært magert kjøtt.

Del denne oppskriften: