Kjøttpudding

Kjøttpudding

2
35
Enkel60 min
Oppskrift på smakfull kjøttpudding med løk, fetaost og oliven. Deilig middag for hele familien.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • ½ dl
    griljermel
  • 1 dl
  • 1 stk
    liten løk
  • 500 g
    kjøttdeig eller karbonadedeig
  • 4 ss
    kapers
  • 1 stk
    egg
  • 1 ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 100 g
    smuldret fetaost
  • 12 stk
    oliven uten stein
  • 1 ss
    finklippet persille

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 150 °C.

  2. 2

    Bland griljermel og fløte i en bolle, og la det svelle i 5 minutter.

  3. 3

    Skrell og grovriv løk. Bland kjøttdeig med løk, griljermelblandingen, kapers og egg. Krydre med salt og pepper. Smuldre fetaost og del oliven i biter. Rør dette inn i farsen sammen med finklippet persille.

  4. 4

    Smør brødformen, og fordel farsen i formen. Stek midt i ovnen i 30–40 minutter.

  5. 5

    Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

  6. 6

    Kok grønne bønner i 3 minutter.

Tips

Ønsker du en saus til kjøttpuddingen, kan du bruke en sjysaus fra pose og smake til med litt sennep og fløte. Brun saus smaker også godt til.

Del denne oppskriften: