Kjøttboller i tomatsaus

Kjøttboller i tomatsaus

0
10
Enkel30 min
Kjøttboller i tomatsaus er manges favorittmiddag, og her lager du dem fra bunnen.

Ingredienser

Antall stykker

  • 3 dl
    ukokt ris , gjerne basmatiris
  • 500 g
    kjøttdeig
  • 1 stk
    egg
  • 2 ts
    salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper
  • 1 stk
    sitron (revet skall av)
  • 2 ss
  • 400 g
    knuste hermetiske tomater
  • 1 dl
  • 200 g
    hodekål

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok ris som anvist på pakken.

  2. 2

    Bland sammen kjøttdeig, egg, salt, pepper og sitronskall til en farse. Form ca. 16 runde boller.

  3. 3

    Stek bollene i halvparten av smøret i en stekepanne til de får en fin farge. Hell i tomat og fløte, og la det koke i ca. 5 minutter. Krydre sausen med salt og pepper.

  4. 4

    Rens og skjær kål i grove biter. Stek den raskt i resten av smøret i en stekepanne. Server kjøttboller og kål i tomatsaus, med ris ved siden av.

Tips

Ønsker du mer smak i kjøttbollene, kan du blande hakket chili i deigen.

Del denne oppskriften: