Kalvestek med glaserte gulrøtter

Kalvestek med glaserte gulrøtter

4
114
Enkel120 min
Kalvekjøtt er lyst, lett, delikat og mørt. Denne oppskriften på en klassisk middag passer fint både som søndagsmiddag og til fest.

Ingredienser

Antall porsjoner

Kjøtt:

Potet:

  • 8 stk
    middels store poteter

Glaserte gulrøtter:

Saus:

Tilbehør:

  • 4 ss
    ripsgelé

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 160º.

  2. 2

    Smelt smør i en stekepanne. Stek kjøtt på alle sider på sterk varme, til det blir brunt.

  3. 3

    Stikk et steketermometer inn i den tykkeste delen av kjøttet, og legg det i en ildfast form. Strø på salt og pepper. Stek i ovnen til kjernetemperaturen viser ca. 60º. Steketiden er ca. 1 t og 30 min, men er avhengig av størrelsen på kjøttstykket. Ønsker du gjennomstekt kjøtt, kan du steke til termometeret viser 70º. Ta kjøttet ut og pakk inn i folie. Hold kjøttet varmt og la det hvile i ca. 15 minutter før oppskjæring.

Potet:

  1. 4

    Vask potet godt og kok møre, i 20–30 minutter.

Glaserte gulrøtter:

  1. 5

    Kok gulrot knapt møre i lettsaltet vann. Skjær persille i små biter. Smelt smør og honning i en kjele og dypp gulrøttene i blandingen. Rull gulrøttene i persille og krydre med salt og pepper.

Saus:

  1. 6

    Smelt smør og hvetemel. Spe ut med fløte og sky fra kjøttet. Smak til med salt og pepper, og kanskje en skvett madeira eller sherry. Server kjøttet med poteter, saus, glaserte gulrøtter og ripsgelé.

Tips

Det er lurt å bruke steketermometer.

Del denne oppskriften: