Innbakte pølser i form

Innbakte pølser i form

2
20
Enkel35 min
Oppskriften på en engelsk middagsklassiker med pølser, som i hjemlandet har det morsomme navnet «Toad in the Hole».

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 ss
    rapsolje , solsikkeolje eller annen olje til steking

Røre:

  • 2 dl
    hvetemel
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 ts
    timian eller andre urter
  • 1 ts
    bakepulver
  • 4 stk
    store egg
  • 3 dl
    TINE® Lettmelk 1,0 % fett eller andre varianter
  • 2 ss
    sennep

Pølser:

  • 8 stk
    pølser

Slik gjør du det

  1. 1

    Skru ovnen på 200 °C eller 180 °C varmluft. Finn fram en ildfast form.

  2. 2

    For å spare tid, heller du olje i den ildfaste formen og setter den inn i ovnen. Denne skal stå og bli varm mens du lager røra.

  3. 3

    Ha hvetemel, salt, pepper, timian og bakepulver i en bolle. Bland dette litt sammen før du tilsetter egg, melk og sennep. Hvis du har stavmikser, kan du mikse alle ingrediensene i ca. 30 sekunder. Alternativt kan du bruke en food processor eller vispe for hånd.

    Tips

    Hvis du bruker frisk timian, må den finhakkes for å få fram den gode aromaen.

  4. 4

    Ta ut den nå varme ildfaste formen av ovnen, og fordel pølse jevnt oppi. Hvis du vil, kan du skjære pølsene i biter før du har dem i formen. Hell røra over pølsene og stek pølseformen midt i ovnen til den er gyldenbrun, i 20–25 minutter.

Tips

Ønsker du å variere litt, kan du bytte på hva slags krydderurter du bruker, eller bruke en annen pølsetype. Det er også godt å pakke pølsene inn i bacon, men da må du steke dem litt i ovnen før du heller over røren.

Del denne oppskriften: