Hamburger med blåmuggdressing

Hamburger med blåmuggdressing

0
2
Middels180 min
Anita Blomvik, som står bak bloggen Kvardagsmat, gir deg oppskriften på en deilig hjemmelaget hamburger med kremet blåmuggdressing. I tillegg til dressingen er sitronmarinert rødløk en herlig topping. Det skjer en forvandling med rødløken når du legger den i sitronsaft, og den blir liksom sylta. Den særpregede rødløksmaken som ofte blir for skarp og dominerende forsvinner, og blir isteden søt, rund og god. Og hele prosessen skjer mens du klargjør burgerne, så her trenger du ikke å sylte og styre lang tid i forveien!

Ingredienser

Antall porsjoner

Hamburgerbrød

  • 2 dl
    vann
  • 1 ½ dl
  • 500 g
    hvetemel
  • 1 ss
    sukker
  • 3 ss
    olivenolje
  • ½ pakke
    tørrgjær
  • 1 ts
    salt
  • 1 stk
    egg til pensling
  • 2 ss
    sesamfrø

Hamburger

  • 450 g
    kjøttdeig
  • 1 stk
    egg
  • 1 stk
    liten løk
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ts
    sennep
  • 1 ts
    worcestershiresaus
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

Blåmuggdressing

Tilbehør

  • ½ stk
    rødløk
  • 2 stk
    sitroner , eller sitron+lime
  • 12 stk
    sylteagurk i skiver
  • 8 stk
    salatblader
  • 12 stk
    cherrytomater

Slik gjør du det

  1. 1

    Varm melken og vannet til det er fingervarmt og bland med mel, sukker, olivenolje, tørrgjær og salt.

  2. 2

    Elt for hånd eller med kjøkkenmaskin til du har en smidig deig.

  3. 3

    La heve så lenge du har tid, gjerne 1-2 timer.

  4. 4

    Del opp deigen i åtte emner, bruk godt med mel på hendene og trill ut åtte boller.

  5. 5

    Trykk bollene flate og la dem heve i 20-30 min.

  6. 6

    Pensle hamburgerbrødene med sammenvispet egg og strø over sesamfrø.

  7. 7

    Stek på 200 °C i ca. 10 min, til de er gylne. Avkjøl på rist.

    Tips

    Brødene kan gjerne fryses, varm dem noen minutter etter at de er tint under grillelementet eller på 200 grader over- og undervarme før servering.

Blåmuggdressing

  1. 8

    Smuldre blåmuggost og del vårløk i grove biter. Ha ost, vårløk, Kefir, eddik, salt og pper i en foodprosessor og kjør glatt. Sett til side.

Hamburger og tilbehør

  1. 9

    Del rødløk i tynne skiver, dekk med sitronsaft og la stå og godgjøre seg mens du lager klart resten.

  2. 10

    Finhakk løk og hvitløk og ha i en bolle sammen med egget. Visp sammen.

  3. 11

    Rør inn sennep, worchestershiresaus, salt og pepper og ha tilslutt i kjøttdeigen.

  4. 12

    Bruk fingrene og bland sammen til en jevn masse, som du deler i fire.

  5. 13

    Form til flate burgere og bruk tommelen til å lage en liten fordypning i midten, så slipper du at burgeren hever seg og blir tykkere der

  6. 14

    Stek i litt smør/olje på middels høy varme til burgeren er godt brunet på begge sider.

  7. 15

    Varm hamburgerbrødene raskt og server brød, salatblad, burger, blåmuggdressing, sylteagurk, rødløk og tomat.

Tips

Hamburgerbrød er også fint å lage en dag du har god tid, og så legge i fryseren til senere bruk. Da kan du servere denne retten på få minutter. Les mer på kvardagsmat.no

Del denne oppskriften: