Gravet kjøtt med tyttebærrømme

Gravet kjøtt med tyttebærrømme

2
63
Enkel20 min
Gravet kjøtt er delikat og passer veldig godt på koldtbordet. Kjøttet må stå kjølig i 3-4 dager, avhengig av hvor tykk fileten er.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 ss
    einebær
  • ½ potte
    frisk rosmarin
  • 1 ts
    grovmalt pepper
  • 2 ss
    salt
  • 2 ss
    sukker
  • ½ dl
    cognac
  • ½ dl
    olivenolje
  • 1 kg
    indrefilet av storfe, elg eller reinsdyr

Tyttebærrømme:

Tilbehør:

  • 1 pakke
    flatbrød

Slik gjør du det

  1. 1

    Knus einebærene. Bland rosmarin, einebær og pepper med salt, sukker, konjakk og olivenolje. Tørk kjøttet godt og skjær det fritt for sener og hinner.

  2. 2

    Legg kjøttet på et fat med kanter og hell krydderblandingen over kjøttet. Dekk fatet med aluminiumsfolie og sett kjølig.

  3. 3

    Snu på kjøttet et par ganger i døgnet. La det stå i 3-4 dager, avhengig av hvor tykk fileten er.

  4. 4

    Ved servering tørker du av krydderblandingen og skjærer kjøttet i tynne skiver på skrå.

tyttebærrømme:

  1. 5

    Ha tyttebærene i en bolle, og rør godt sammen. Rør rømme og de rørte tyttebærene lett sammen og server til kjøttet. Flatbrød er godt til.

Tips

Kjøtt som skal graves bør helst ha vært fryst.

Del denne oppskriften: