Enchiladas

Enchiladas

2
125
Enkel30 min
Enchiladas er en av det meksikanske kjøkkenets mest kjente retter. Fyll tortillalefser med kjøtt og annet godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 stk
    løk
  • 400 g
    karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 1 ss
    solsikkeolje
  • 1 pose
    tacokrydder
  • 1 dl
    vann
  • 8 stk
    tortillalefser , gjerne fullkorn
  • 2 dl
    Norvegia® Original eller annen god gulost
  • 12 stk
    cherrytomater
  • ½ stk
    slangeagurk
  • 4 stk
    salatblader
  • 1 glass
    tacosaus
  • 3 dl

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 225 °C, og finn frem en ildfast form.

  2. 2

    Finhakk løk. Stek løk og karbonadedeig i olje til det er lett gjennomstekt. Tilsett tacokrydder og vann, og la det koke i ytterligere noen minutter, til væsken har trukket inn.

  3. 3

    Fordel kjøttblandingen på tortillas og rull sammen. Legg rullene over i den ildfaste formen og dryss over revet ost.

  4. 4

    Gratiner enchiladas midt i ovnen i 5–7 min, til osten har smeltet og blitt gyllen.

    Tips

    Skjær opp tomat, agurk og salat og server ved siden av sammen med tacosaus og rømme.

Tips

Enchiladas kan du fylle med akkurat det du har lyst på. Her bruker vi karbonadedeig, men du kan fint bruke strimler av kylling eller svinekjøtt, eller lage en ren vegetarvariant.

Del denne oppskriften: