Elggryte

Elggryte

8
407
Enkel90 min
Denne deilige, klassiske høstgryta er en perfekt måte å bruke opp rester av elgkjøtt på. Med bacon, gode krydder og fløte, får du den perfekte smaken!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    renskåret elgkjøtt
  • 200 g
    bacon
  • 2 ss
  • 2 stk
    laurbærblader
  • 1 stk
    nellikspiker
  • 2 ts
    tørket timian
  • 8 dl
    viltkraft
  • 12 stk
    sjampinjong
  • 3 stk
    gulrøtter
  • ½ stk
    sellerirot
  • 3 dl
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

Potetmos

Slik gjør du det

  1. 1

    Del kjøtt i grove terninger, grovhakk bacon og fres i en gryte med smør til godt brunet.

  2. 2

    Tilsett laurbærblad, nellik, timian og kraft, og kok opp. Kraften skal dekke kjøttet, så spe eventuelt med litt vann. La småkoke på svak varme under lokk i 45 minutter.

  3. 3

    Del sjampinjong i to og gulrot og sellerirot i terninger. Ha i gryten med fløte og småkok uten lokk i 30 minutter.

  4. 4

    Kok potet mørt i lettsaltet vann. Hell av vannet og mos med smør, fløte, salt og pepper. Smak til elggryten med salt og pepper.

    Tips

    Ønsker du en enda fyldigere kraft kan du jevne den med litt maisenna og smake til med litt brunost.

Tips

Er du så heldig å ha kraftbein av elg, kan du lage din egen kraft. Om ikke så finnes det viltfond eller -kraft å få kjøpt i butikken. Sørg for å eventuelt blande ut konsentrert kraft etter anvisning på flasken. Det er også lurt å droppe salt i oppskriften og heller smake seg fram til slutt da ferdigkjøpt kraft kan være ganske salte. Du kan også bruke vann i stedet for kraft.

Del denne oppskriften: