Chili og makaronigryte

Chili- og makaronigryte

3
58
Enkel40 min
En gryte er perfekt når du trenger en rett som metter. Med makaroni og Jarlsberg er dette gryta for både hverdag og helg.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 ss
    olivenolje
  • 2 fedd
    hvitløk , finhakket
  • 1 stk
    løk , finhakket
  • 250 g
    karbonadedeig eller kjøttdeig
  • 9 dl
    vann
  • 2 stk
    hønsebuljongterninger
  • 1 boks
    hakkede hermetiske tomater
  • 200 g
    kidneybønner på boks
  • 2 ts
    chilipulver
  • 1 ½ ts
    malt spisskummen
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    malt sort pepper
  • 275 g
    makaroni
  • 150 g
    Jarlsberg® Revet
  • 2 ss
    hakket, frisk persille

Slik gjør du det

  1. 1

    Varm opp olje i en gryte eller stor stekepanne. Brun hvitløk, løk og karbonadedeig eller kjøttdeig i 3–4 minutter.

  2. 2

    Tilsett vann, buljonterning, hakkede tomater, bønner, chilipulver, spiskummen, salt og pepper. La det koke opp.

  3. 3

    Tilsett makaroni. Legg på lokket, og skru ned varmen til under middels. La det småkoke på svak varme i 13–15 minutter, til makaronien er ferdigkokt.

  4. 4

    Ta gryta av varmen. Dryss på ost, og legg på lokket til osten har smeltet. Pynt med hakket persille og server.

Tips

Server gjerne med nachochips ved siden av.

Del denne oppskriften: