Asiatisk taco med entrecôte

Asiatisk taco med entrecôte

1
34
Enkel30 min
Fredagskveld er tacokveld her til lands, men hva med en ny vri på den meksikanske retten? Her serveres deilig grillet kjøtt i lefse med frisk smak av mangosalsa med rødkål.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 800 g
    entrecôte , i skiver ca. 2-3 cm tykke
  • 2 ts
    femkrydder (Stjerneanis, fennikel, kanel, nellik og sichuanpepper)
  • 2 ss
  • 8 stk
    tortillalefser
  • 3 dl
  • 1 stk
    lime
  • 2 stk
    chili , finhakket

Mangosalsa med rødkål

  • 1 stk
    mango , i terninger
  • 4 dl
    finsnittet rødkål
  • 3 stk
    vårløk , i skiver
  • 6 skiver
    syltet jalapenos , finhakket
  • 3 dl
    frisk koriander , finhakket
  • ½ stk
    lime
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Fjern skall og stein og kutt mango i terninger. Bland med finsnittet rødkål, skivet vårløk, finhakket jalapeno og koriander. Smak til med lime, salt og pepper.

  2. 2

    Gni entrecôteskivene godt med five spice-krydder og brun i smør i en stekepanne på høy varme, ca. 3 minutter på hver side.

    Tips

    Om du ønsker kjøttet bedre stekt, kan du skru ned varmen og sette på lokk. La ettersteke opptil 10 minutter eller til kjøttet er rosa.

  3. 3

    La kjøttet hvile i 5 minutter, skjær i skiver og server på tortillalefse med mangosalsa, TINE Lettrømme 10%, limebåter og fersk chili.

Tips

Bytt gjerne ut mangosalsa med vanlig tomatsalsa om du liker det bedre. Med klassisk taco-tilbehør som salat, mais og ost blir likevel dette en gourmet versjon på grunn av entrecôten.

Del denne oppskriften: