Ovnsbakte rødbeter med Cottage Cheese

Ovnsbakte rødbeter med cottage cheese

0
91
Enkel90 min
Få ting smaker bedre og mer sødmefylt enn ovnsbakte rødbeter! Med friskhet fra cottage cheese og krønsj fra valnøtter har du en herlig vegetarrett.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 500 g
    rødbeter
  • 4 stk
    hvitløksfedd
  • 4 ss
    balsamicoeddik
  • 4 ss
  • 5 kvister
    frisk timian
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 3 dl
    quinoa

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 220 °C. Skrell rødbeter og del i grove biter. Bland beter, hele hvitløkfedd, smør, eddik og timian i en form og krydre med salt og pepper.

  2. 2

    Dekk formen med aluminiumsfolie og bak i ovn i ca. 30 minutter, eller til betene er godt møre. Fjern folien og stek videre i 15 minutter.

  3. 3

    Rist valnøtter i en tørr panne, ca. 2 minutter, og grovhakk. Kok quinoa etter anvisning på pakken.

  4. 4

    Del sitronen i båter. Server bakte beter med quinoa, cottage cheese, ristede nøtter og sitronbåter.

    Tips

    All slags ost er godt til bakte rødbeter, chevre er en klassiker, men prøv også gjerne blåmuggost!

Tips

Denne retten er en fin som varm lunsjsalat til 6 personer. Særlig godt ved siden av en nøttepostei.

Del denne oppskriften: