Gulrot-falafel med rødbetesalat

Gulrot-falafel med rødbetsalat

0
14
Enkel70 min
Her er det masse smak, så hvem trenger vel kjøtt? Disse saftige falaflene serveres med en frisk rødbetesalat og ostekrem. Perfekt til meet free monday!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 700 g
    gulrøtter
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 1 ts
    salt
  • 1 ts
    pepper
  • 1 ts
    paprikapulver
  • 1 ts
    chilipulver
  • ½ ts
    malt spisskummen
  • ½ ts
    gurkemeie
  • 3 dl
    kikertmel
  • 4 ss
    sesamfrø

RØDBETESALAT

  • 2 stk
    rødbeter
  • 2 ss
    sitronsaft
  • 1 ts
    honning
  • 1 ts
    sesamolje
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 ss
    hakket bladpersille

FETAKREM

TIL SERVERING

  • 1 stk
    sitron
  • 1 stk
    hjertesalat

Slik gjør du det

  1. 1

    Skrell og del gulrot i biter. Ha gulrot, hvitløk, salt, pepper, paprika, chilipulver, spisskummen og gurkemeie i en kjøkkenmaskin med knivblad og kjør til en fin masse.

  2. 2

    Ha gulrotblandingen i en miksebolle og rør inn kikertmel til godt blandet.

  3. 3

    Sett ovnen på 160 °C. Form små boller av gulrotdeigen og tykk dem litt flate. Vend bollene i sesamfrø og legg på bakepapirkledd stekebrett. Stek falaflene i 40 minutter til lett gylne.

  4. 4

    Skrell rødbete og riv grovt. Rør sammen sitronsaft, honning, sesamolje, salt, pepper og hakket bladpersille, og vend dressingen med rødbeten.

  5. 5

    Smuldre fetaost og rør sammen med yoghurt og hakket bladpersille.

    Tips

    Bytt ut fetaost med blåmuggost, og få en enda skarpere ostekrem til retten.

  6. 6

    Skjær sitron i båter og riv salat i biter. Server falafler med rødbetesalat, ostekrem, hjertesalat og sitronbåter.

Tips

Gulrot-falafler med sesamfrø er en super forrett, men kan også være fine å ta med i matpakke. Ved å bruke kikertmel i falaflene sparer du deg litt mosing.

Del denne oppskriften: