Grønnsakgrateng med blåmuggost

Grønnsaksgrateng med blåmuggost

2
14
Enkel35 min
En oppskrift på en smakfull grateng full av gode grønnsaker. Blåmuggosten tilfører en deilig fyldighet.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett stekeovnen på 200 °C.

  2. 2

    Rens brokkoli og del i mindre buketter. Rens og hakk løk. Del tomat i to.

  3. 3

    Varm smør i en stekepanne og råstek brokkolien i 3-4 minutter. Bland i løk og tomater og la det frese sammen i ytterligere noen minutter. Ha i salt og pepper.

  4. 4

    Mos ost sammen med crème fraîche. Vend i grønnsakene sammen med ruccola og basilikumblader. Legg det over i en ildfast form, og fordel osteblandingen over. Gratiner i ovnen i ca. 25 minutter.

Tips

Hvis du har tørr ost i kjøleskapet, er det lurt å rive den og legge den i plastpose i fryseren. Revet ost er perfekt å ha på lur til gratenger, pizza og varme smørbrød.

Del denne oppskriften: