Bakte mandelpoteter med rømmesmør

Bakte mandelpoteter med rømmesmør

2
6
Enkel60 min
Inspirasjon: Nordisk-australsk restaurant Silvereye i Sydney. Ex-Noma sous chef Sam Miller serverer denne lure retten som kan være en koserett eller et kult tilbehør til det norske tapasbordet.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 kg
    små mandelpotet eller amandine-poteter

Rømmesmør

Urtesalt

  • 1 ss
    flaksalt
  • 1 ss
    finhakket timian
  • ½ stk
    sitron , finrevet skall
  • ½ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Bak små mandelpoteter eller amandine-poteter i folie i ovnen i 45 minutter. Ta dem ut av folien og legg dem i en liten vatert pose for å holde dem varme.

Rømmesmør

  1. 2

    Seterrømme piskes i kjøkkenmaskin til den skiller seg og du står igjen med en klump smør. Pass på, for det spruter når mysen skilles ut. Rør inn litt godt flaksalt og pakk inn i matpapir. Hold kjølig.

Urtesalt

  1. 3

    Flaksalt blandes med timian, sitronskall og litt pepper.

  2. 4

    Server bakte poteter med rømmesmør og et dryss urtesalt.

Tips

Forvarm Ovnen på 180 grader.

Del denne oppskriften: