Urtestekt torsk med potetkrem

Urtestekt torsk med potetkrem

0
38
Middels35 min
Når torsken stekes med friske urter og serveres med denne nydelige potetkremen blir resultatet et gourmetmåltid med mye smak og lekkert utseende.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 400 g
    torskefilet delt i like benfrie biter
  • 2 dl
    grovt salt
  • 3 ss
    olje
  • 1 stilk
    timian
  • 3 stk
    hvitløksfedd
  • 2 ss

Potetkrem:

Dryss:

  • 2 dl
    hakket gressløk eller vårløk

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg fisken med skinnsiden ned på grovsalt i ca. 20 minutter. Skrap saltet godt av før videre tilberedning.

  2. 2

    Varm opp pannen med oljen, tilsett timian og hvitløk. Legg i fisken med skinnsiden ned og stek på medium varme til fisken er nesten gjennomstekt og skinnet er sprøtt. Ha i smøret og la fisken surre med dette. Trekk pannen til side. Ha på litt sort pepper og smak til med salt om nødvendig.

  3. 3

    Kok potetene møre i usaltet vann og la det dampe litt av seg under et klede. Mos potetene og bland inn fløte og mykrørt smør under stadig omrøring. Tilsett halvpisket kremfløte (1 1/2 dl) ved servering og smak til med salt og nykvernet pepper.

  4. 4

    Anrett fisken med potetkrem, babygulrøtter, asparges, fritert hvitløk og smør.

Del denne oppskriften: