Tempuratorsk og grønnsaker

Tempuratorsk og grønnsaker

12
16
Enkel30 min
Myke inni og sprø utenpå. Den herlige kombinasjonen gjør japansk tempura elsket av mange.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 1 dl
    vann med kullsyre
  • 2 ½ dl
    hvetemel
  • 1 dl
    lys maizena
  • 2 ss
    bakepulver
  • ¼ ts
    salt
  • 5 dl
    rapsolje
  • 300 g
    grønnsaksblanding
  • 300 g
    torsk
  • 4 ss
    Sweet Chili saus
  • 4 ss
    soyasaus

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland kullsyrevann, hvetemel, maisenna, bakepulver og salt i en bolle. Røren skal være omtrent like tykk som en vaffelrøre.

  2. 2

    Del fisk i mindre biter.

  3. 3

    Hell olje i en kjele, og varm den opp til ca 170 °C. Dypp grønnsaksbiter i røren og fritér til de er gylne. Friter litt om gangen. Løft grønnsakene ut av frityren med hullsleiv eller kurv. Strø over litt salt.

    Tips

    Legg bitene over på en tallerken med litt kjøkkenpapir når de er fedig friterte. Slik vil fettet renne godt av.

  4. 4

    Gjenta friteringsprosessen med fisken. Server tempuratorsk og grønnsaker med søt chilisaus og en god soyasaus.

Tips

For å sjekke om oljen er varm nok, test med en liten bit brød. Når det freser rundt brødbiten, er den varm nok.

Del denne oppskriften: