Stekt torsk med risotto og grønnsaker

Stekt torsk med risotto og grønnsaker

2
15
Middels30 min
Et stykke perfekt stekt torsk, servert sammen med en deilig risotto og sprø grønnsaker, smaker godt både til hverdag og fest.

Ingredienser

Antall porsjoner

Risotto

Fisk

Grønnsaker

  • 2 stk
    gulrøtter , i strimler
  • 1 bunt
    asparges

Slik gjør du det

  1. 1

    Ha eplejuice og vann i en kjele og kok opp. Ha i kyllingbuljong.

  2. 2

    Surr løk og hvitløk i smør i en kjele, ca. 2 minutter. Tilsett ris og surr videre i 1 minutt. Spe med buljong, litt etter litt. La buljongen koke inn i risen før du tilsetter mer. Rør i kjelen hele tiden, ca. 20 minutter.

    Tips

    Buljong kan erstattes med fond.

  3. 3

    Tilsett smør og parmesan, og smak til med salt og pepper.

  4. 4

    Rens og stek kantareller i smør i 3 minutter, og vend inn i risottoen sammen med mais og vårløk.

Fisk

  1. 5

    Krydre fiskestykkene med salt og pepper, og stek dem på begge sider i smør, ca. 2 minutter på hver side.

Grønnsaker

  1. 6

    Kok gulrot og asparges i lettsaltet vann, og server med fisk og risotto.

Tips

Du kan også bruke annen hvit fisk i denne oppskriften, f.eks. steinbit, kveite eller sei.

Del denne oppskriften: