Ovnsstekt laks med grønne grønnsaker

Ovnsstekt laks med grønne grønnsaker

0
43
Enkel30 min
En enkel hverdagsrett full av sunne grønnsaker. Alt i en form gjør dette til en favoritt!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 150 g
    aspargesbønner
  • ¼ stk
    brokkoli
  • 400 g
    nypoteter
  • 150 stk
    aspargestopper
  • 150 g
    frosne erter
  • 3 ss
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 stk
    sitron
  • 800 g
    laks
  • ½ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 2 dl
  • ½ stk
    sitron i skiver

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 230 °C. Del bønner i to og brokkoli i biter, bruk både bukettene og stilken.

  2. 2

    Del potetene i store biter og kok møre i lettsaltet vann, ca. 10 minutter. La bønner, aspargestopper, erter og brokkoli koke med de siste 2 minuttene. Hell av vannet og la dampe av.

    Tips

    Hele brokkolien kan brukes, men stilken trenger litt lengre koketid. Del gjerne stilken i mindre biter enn bukettene, da blir de ferdig samtidig.

  3. 3

    Vend grønnsakene med smør, salt og pepper. Riv sitronskall fint over og press ut saften. Ha alt over i en ildfast form.

  4. 4

    Del fisken i porsjonsstykker, gni med, salt og pepper og legg på toppen av grønnsakene. Stek i ovnen i ca. 10 minutter. Server med rømme og sitronskiver.

Tips

Her kan du variere hva slags fisk du serverer. Både torsk, sei, kveite og ørret er godt egnet.

Del denne oppskriften: