Ovnsbakt torsk med rotgrønnsaker og sennep

Ovnsbakt torsk med rotgrønnsaker og sennep

2
86
Enkel35 min
En lettvinn og sunn måte å tilberede middagen på. Smakfull ovnsbakt torsk med rotgrønnsaker og sennep.

Ingredienser

Antall porsjoner

Ovnsbakt torsk med rotgrønnsaker og sennep

  • 4 stk
    poteter
  • 3 stk
    gulrøtter
  • ½ stk
    kålrot
  • ½ stk
    sellerirot
  • 2 stk
    rødløk
  • 4 ss
    olivenolje
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • 1 ss
    frisk timian
  • 4 ss
    god sennep
  • 700 g
    torskefilet

Til servering

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 175 °C.

  2. 2

    Skrell potet, gulrot, kålrot, sellerirot og løk, og del opp i like biter. Fordel utover på et stekebrett.

  3. 3

    Hell over olje, og krydre med salt, pepper og timian. Stek midt i ovn i 20 min.

  4. 4

    Fordel sennep på torskefiletene, og brett sammen. Ta stekebrettet ut fra ovnen og legg på fisken. Stek videre i ca. 12 min.

  5. 5

    Server med rømme.

Tips

#1: Smak gjerne til rømmen med hvitløk, sitron eller hakkede friske urter som for eksempel basilikum eller dill.#2: Laks, sei, steinbit eller kveite kan tilberedes på samme måte, med samme gode resultat.

Del denne oppskriften: