Melkeposjert skrei med kremet chorizo

Melkeposjert skrei med kremet chorizo

2
6
Enkel40 min
Melkeposjert torsk med dampet kål og spicy chorizopølse er gir denne skrei-retten en original tvist. Ved å posjere fisken i melk blir den enda hvitere og fastere i kjøttet.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Del skreifilet i porsjonsstykker og dryss med salt. La helst ligge å godgjøre seg i 20 minutter.

  2. 2

    Kok poteter i lettsaltet vann til møre, ca. 20 minutter. Del kålen i båter og kok med de siste 10 minuttene. Hell av vannet og la dampe av.

  3. 3

    Finhakk sjalottløk og fres i smør i en gryte. Del chorizo i små terninger og fres med løken i et par minutter. Rør inn kremfløte og la koke 3-4 minutt eller til tykk.

  4. 4

    Skyll av saltet og tørk fisken med kjøkkenpapir. Varm opp melken til ca. 70 °C og ha fiskestykkene i. La trekke i 8-10 minutter eller til fiskekjøttet flaker.

  5. 5

    Løft fiskestykkene ut med en hullsleiv. Server med kål, poteter og kremet chorizo.

    Tips

    Server gjerne melkeposjert skrei med potetmos eller kokte poteter. 

Tips

Chorizo er en spansk pølse med sterk smak. Du kan gjerne bruke bacon i stedet om du ikke er så glad i sterk mat.

Del denne oppskriften: