Lasagne med torsk og Jarlsberg

Lasagne med torsk og Jarlsberg®

7
48
Middels60 min
Her er en oppskrift på en lekker lasagne med torsk, ostesaus og en fyldig tomatsaus med urter.

Ingredienser

Antall porsjoner

Tomatsaus:

  • 1 stk
    liten løk , finhakket
  • 1 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 2 ss
    rapsolje , solsikkeolje eller annen egnet olje til steking
  • 2 ss
    god tomatpuré
  • 400 g
    grovhakkede hermetiske tomater
  • 3 ss
    frisk basilikum
  • 2 ss
    frisk salvie
  • 3 ss
    god olivenolje
  • ½ ts
    sukker
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Ostesaus:

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett på stekeovnen på 180 °C. Finn frem en ildfast form.

Tomatsaus:

  1. 2

    Fres løk og hvitløk i olje til de er gylne. Tilsett tomatpuré og hakket tomat. La dette småkoke i 15 minutter. Tilsett frisk basilikum og salvie, og smak til med olivenolje, sukker, salt og nykvernet sort pepper.

Ostesaus:

  1. 3

    Smelt smør og tilsett mel. Spe med melk, rør godt, og la sausen småkoke i 15 minutter. Rør inn Jarlsberg®, og la osten smelte i den varme sausen. Smak til med salt og pepper.

  2. 4

    Legg fisk, tomatsaus, pastaplater og ostesaus lagvis i en godt smurt ildfast form, gjerne i tre lag. Stek lasagnen midt i ovnen i ca. 25 minutter. Når det gjenstår 10 minutter av steketiden, strør du revet Jarlsberg over lasagnen.

  3. 5

    Skyll salat og server til lasagnen.

Tips

Du må gjerne bytte ut torsk med for eksempel laks i denne lasagnen.

Del denne oppskriften: