Laksegrateng

Laksegrateng

6
39
Enkel50 min
Laks egner seg like godt rå i sushi som varm i en ovnsbakt form, som denne gode laksegratengen med poteter og løk.

Ingredienser

Antall porsjoner

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 175 °C. Finn frem og smør en ildfast form.

  2. 2

    Skjær potet, løk og hvitløk i skiver. Del fisk i biter.

  3. 3

    Legg potetskiver, laks, løk og hvitløk lagvis i formen. Krydre med pepper mellom lagene.

  4. 4

    Pisk sammen melk, fløte, sennep og egg og hell blandingen over i formen.

  5. 5

    Stek laksegratengen på nederste rille i 35–40 minutter til potetene er ferdige.

Tips

Du kan like fint bruk fryste fiskefileter i gratenger. Fisk kan du tine natten over i kjøleskapet.

Del denne oppskriften: