Laks med teriyakisaus

Laks med teriyakisaus

0
32
Enkel30 min
Lag en japanskinspirert laks med herlig teriyakisaus og grønnsaker til middag!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 5 dl
    ris eller fullkornsris
  • 2 stk
    gulrøtter
  • 1 stk
    løk
  • 1 stk
    brokkoli
  • 3 stk
    vårløk
  • 1 dl
    kyllingbuljong
  • 1 ts
    chilipulver
  • 2 ss
    eplesidereddik
  • 3 ss
    soyasaus
  • 1 ts
    malt ingefær
  • 1 ts
    sukker
  • 2 ss
    solsikkeolje
  • 600 g
    laksefilet

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok risen etter anvisningen på pakken. Pass på at den blir ferdig samtidig som resten av maten.

  2. 2

    Skrell og kutt gulrot, løk og brokkoli i jevnstore biter.

  3. 3

    Finhakk vårløk. Bland sammen buljong, vårløk, chilipulver, eplesidereddik, soyasaus, malt ingefær og sukker. Rør godt sammen.

  4. 4

    Varm olje i en stekepanne eller wok på middels sterk varme. Legg i laks og litt av sausen. Stek under forsiktig omrøring til laksen er ferdig, i ca. 5 minutter. Legg laksen på en tallerken og dekk den med aluminiumsfolie slik at den holder seg varm.

  5. 5

    Ha grønnsakene og resten av sausen i stekepannen. Stek til grønnsakene er myke, i ca. 5–7 minutter.

Tips

Husk å være forsiktig når du behandler laks, og fisk generelt, slik at den ikke flaker seg.

Del denne oppskriften: