Laks med hvitløksmør

Laks med hvitløksmør

8
30
Enkel30 min
Laks smaker nydelig stekt i ovn med en klatt hjemmelaget hvitløksmør på toppen. Bruk gjerne den gode SALMA-laksen. Sammen med agurksalat og kokte nypoteter utgjør det et nydelig middagsmåltid som passer til både hverdag og fest.

Ingredienser

Antall porsjoner

Poteter

  • 8 stk
    poteter

Laks

  • 600 g
    SALMA eller annen god skinn- og benfri laksefilet
  • 1 stk
    sitron (saften av)
  • 1 ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Hjemmelaget hvitløksmør

  • 250 g
    romtemperert TINE® Meierismør
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • 4 ss
    finhakket persille (kan sløyfes)

Agurksalat

  • 1 stk
    agurk
  • 1 ts
    salt
  • 2 ss
    5% eddik
  • 2 ss
    sukker
  • ½ dl
    vann

Slik gjør du det

  1. 1

    Legg potetene i en kjele med vann som så vidt dekker potetene og la dem koke i ca 15-20 minutter.

    Tips

    Hvis du vil spare tid på oppkok, bruk en vannkoker og hell deretter vannet over i kjelen sammen med potetene.

Agurksalat

  1. 2

    Bruk ostehøvel og skjær av litt av agurkskallet. Høvle så agurken i tynne skiver og legg i bolle med salt drysset over. Hvis du har tid, lar du agurksalaten stå og “safte seg” 1-2 timer for å få den ekstra god. Rør inn eddik, smak til med sukker og rør inn litt vann.

Hvitløksmør

  1. 3

    Finhakk hvitløk og persille og bland med mykrørt smør. Legg smøret på matpapir eller folie og trill til en pølse. Sett kjølig mens du tilbereder fisken.

Laks

  1. 4

    Sett stekeovnen på 200 °C og finn fram en ildfast form.

  2. 5

    Skjær fisken i porsjonsstykker à ca 150 gram. Legg stykkene i ildfast form, dryss på salt og pepper og drypp over sitronsaft. Sett laksen inn i ovnen og la den stå til den er knapt gjennomstekt, ca 8 - 10 minutter.

  3. 6

    Anrett laksestykket med en skive hvitløksmør oppå, og server med kokte poteter og agurksalat til.

Tips

Kryddersmør smaker nydelig til både kjøtt og fisk, og passer perfekt til grillmaten. Hvitløksmør i kjøleskap er holdbart i 2 - 3 uker.

Del denne oppskriften: