Juletorsk med sandefjordsmør

Torsk med Sandefjordsmør

2
51
Enkel40 min
Torsk med sandefjordsmør er en tradisjonsrett i jula. Samtidig kan den også nytes året rundt.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 4 skiver
    (ca.1 kg) torsk
  • 1 l
    vann
  • 1 ss
    salt

Sandefjordsmør:

Tilbehør:

  • 6 stk
    gulrøtter
  • 8 stk
    poteter

Slik gjør du det

  1. 1

    Lag sausen mens torsken trekker: Ha fløte, sitronsaft og kruspersille i en kjele og la det koke nesten inn. Skjær smøret i biter og rør det i persilleblandingen til det er helt smeltet. Sausen skal ikke koke etter at smøret er rørt inn.

  2. 2

    Kok opp vann og salt. Bruk gjerne en vid, lav kjele. Et par laurbærblad i vannet vil gi fisken det lille ekstra. Legg i torskeskivene når vannet har kokt opp og la de trekke ved kokepunktet til fiskekjøttet såvidt slipper beina.

  3. 3

    Server den deilige juletorsken på varme tallerkner med nykokte poteter, gulrøtter og Sandefjordsmøret til.

Tips

Mange liker stekt bacon i terninger som tilbehør til torsk. For mange hører også torskerogn og torskelever til denne deilige julemiddagen.

Del denne oppskriften: