Hjemmelagde fiskepinner med potetmos og rotgrønnsaker

Fiskepinner med potetmos og rotgrønnsaker

6
20
Enkel45 min
Oppskift på hjemmelagde fiskepinner av torskefilet, servert med hjemmelagd potetmos og ovnsbakte rotgrønnsaker.

Ingredienser

Antall porsjoner

Hjemmelagde fiskepinner

  • 600 g
    torskefilet (eller annen type fiskefilet)
  • 1 dl
    hvetemel
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 2 stk
    egg , pisket sammen
  • 2 dl
    strøkavring , geriljermel eller tørkede brødsmuler

Potetmos

Rotgrønnsaker stekt i ovnen

  • 4 stk
    gulrøtter
  • 200 g
    kålrot
  • 1 stk
    løk
  • 1 stk
    sellerirot
  • 2 ss
    olivenolje
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok opp vann til potetene i en gryte. Skru på ovnen på 200°C med varmluft eller 220°C uten varmluft, og finn fram en ildfast form.

Koke poteter

  1. 2

    Skrell potetene og kutt dem i jevnstore biter. Ha dem i vannet og kok til de er møre, ca. 15 minutter.

Ovnsstekte rotgrønnsaker

  1. 3

    Skrell gulrøtter og løk. Kålrot og sellerirot skreller du ved å skjære skallet av med en kniv. Kutt alle ingrediensene i omtrent like store staver/biter og ha dem over i en ildfast form. Vend grønnsakene først i olje og stek dem så midt i ovnen til de er møre, ca. 20 minutter.

Tilberedning av fiskepinner

  1. 4

    Bland mel, salt og pepper i en dyp tallerken (du kan fint bruke glutenfitt mel, som maismel, rismel e.l. hvis du har glutenintoleranse). I en annen visper du lett sammen eggene og i en tredje tallerken har du den knuste strøkavringen (evt geriljermel eller tørkede brødsmuler). Skjær torskefileten i biter på ca 2 cm i bredde.

Potetmos

  1. 5

    Mens fiskepinnene steker i pannen, koker du opp fløte (evt melk, eller en blanding fløte og melk) og smør i en liten gryte på middels sterk varme. Sil vekk vannet på potetene og ha potetene i fløteblandingen. Tilsett muskatnøtt, pepper og salt, og rør godt rundt med en potetstapper til fløten har trukket inn i potetene og du får en jevn og fin potetmos. Du kan eventuelt også bruke en stavmikser til denne jobben.

Steke fiskepinner

  1. 6

    Varm opp olje (gjerne blanding olje og smør) i en stekepanne på middels sterk varme. Vend bitene av torskefilet først i lett melblandingen. Ha deretter fiskebitene over i tallerkenen med eggene. Sørg for at de er godt fuktet av egg før du har dem over i siste tallerken med knust strøkavring/brødsmuler. Stek hver fiskepinne så i pannen til de blir gyllen, ca 3-4 minutter på hver side. Snu ofte mens du steker for å fordele varmen jevnt.

Tips

Bytt gjerne ut torsken med andre typer fisk, som sei, hyse, kolje, lysing, lange eller brosme.

Del denne oppskriften: