Fisk- og rekelasagne

Fisk- og rekelasagne

2
21
Enkel45 min
Norsk laks og reker i italiensk lasagne smaker nydelig.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • ½ stk
    løk
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 300 g
    frisk spinat
  • 1 ss
    olje til steking
  • 2 ss
    hvetemel
  • 4 dl
  • 1 dl
    Norvegia® Revet eller annen god gulost
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper
  • ¼ ts
    malt muskat
  • 600 g
    benfri laksefilet , torsk eller en miks av fiskesorter
  • 150 g
    pillede reker
  • 12 stk
    lasagneplater

Slik gjør du det

  1. 1

    Sett ovnen på 200°C. Finn frem en ildfast form.

  2. 2

    Hakk løk, hvitløk og spinat. Surr løk og hvitløk i olje og tilsett spinaten. Stek til spinaten så vidt faller sammen.

  3. 3

    Ha mel og litt av melken i en kjele. Rør til du får bort alle klumpene. Tilsett deretter litt og litt av melken. Kok opp under omrøring til sausen tykner. Ha i ost, og smak til med salt, pepper og muskat.

  4. 4

    Skjær fisk i skiver.

  5. 5

    Legg spinat, saus, fisk, reker og lasagneplater lagvis i en ildfast form. Hell over ostesaus.

  6. 6

    Stek fiskelasagnen midt i ovnen i ca. 30 minutter.

Tips

Bruker du ferske lasagneplater, blir lasagnen fortere ferdig, og fisken og rekene blir ikke overkokt. Alternativt kan du legge tørre plater i vann mens du forbereder de andre ingrediensene. 

Del denne oppskriften: