Asiatisk seiwok

Asiatisk seiwok

0
38
Enkel20 min
Rask fiskewok som gir deg fisk til middag med en helt ny vri i en hektisk hverdag.

Ingredienser

Antall porsjoner

Asiatisk seiwok

  • 600 g
    seifilet i biter
  • 2 ss
    solsikkeolje til wokking
  • 4 ss
    soyasaus
  • 2 ss
    asiatisk fiskesaus (fra flaske)
  • 2 ss
    sesamfrø
  • 1 stk
    liten brokkoli i buketter (bruk også stilken kuttet i biter)
  • 1 stk
    rødløk i strimler
  • 2 stk
    gulrøtter i staver
  • 400 g
    kokte eggnudler
  • 2 dl
    bønnespirer
  • 3 ss
    frisk, hakket koriander
  • ¼ ts
    salt
  • ¼ ts
    pepper

Slik gjør du det

  1. 1

    Skjær sei i biter.

  2. 2

    Skjær brokkoli, løk og gulrøtter i like biter.

  3. 3

    Kok nudler som anvist på pakken.

  4. 4

    Varm opp olje i en wokpanne. Wok fisken raskt til den er nesten gjennomstekt. Ta fisken fra woken og over på et fat, og hell over soyasaus, fiskesaus og sesamfrø.

    Tips

    For å sikre at panna holder seg varm, er det lurt å ikke legge all fisken i woken på en gang, men wokke fisken i omganger.

  5. 5

    Wok grønnsakene i litt olje.

  6. 6

    Vend sammen nudlene med grønnsakene, bønnespirer og koriander, og smak til med salt og pepper. Server med fisken.

Tips

#1: Bruk helst fersk sei i denne retten. Hvis fisken er fersk faller den ikke så lett fra hverandre.#2: Server gjerne med sweet chilisaus.

Del denne oppskriften: