placeholder image
0

Jerk kylling

(8)
  • Utførelse

    Enkel
  • Tid

  • Steketid

Her er yndlingshelgeoppskriften til Norges beste kokk Christopher W. Davidsen. Spicy marinert kylling med tzatziki. Husk at kjøttet skal marinere i minimum 6 timer.

Ingredienskalkulator

Antall porsjoner

Ingredienser

4 stkkyllinglår
1 buntstangselleri

Jerk marinade «legendare»

½ stkløk
½ pakkervårløk, finhakket
2 stkhvitløksfedd
¼ bunterfrisk timian
½ ssfinhakket frisk ingefær
3 stkhabanero- chili, delt i to
½ ssmalt allehånde
1 tsgrovt salt
1 tsnykvernet sort pepper
½ tskajennepepper
¼ tsmalt kanel
¼ tsrevet muskat
½ ssbrunt sukker
1 ssrødvinseddik
1 stklime, saften av
1 ½ sssoyasaus
1 dlsoyaolje

Tzatziki

4 dlTINE Yoghurt Naturell
3 stkagurker
1 tssalt
2 stkhvitløksfedd
1 tsnykvernet pepper
1 ssfinhakket mynte

Slik gjør du det

  • JERK MARINADE «LEGENDARE»

    1. Ha løk, vårløk, hvitløk, timian, ingefær og habanerochili i en foodprocessor. Kjør til grønnsakene er nokså finhakkede. Bruk en slikkepott til å få ut alt fra foodprocessoren og over i en bolle.

      Tips:

      Chili varierer i styrke, så smak til med den mengden og type chili du liker best.

    2. Tilsett allehånde, salt, pepper, kajennepepper, kanel, muskat, sukker, eddik, limesaft, soyasaus og olje, og rør godt sammen.

      Tips:

      Du kan bruke både bryst- og lårstykker av kylling. Denne marinaden passer også til tykke koteletter eller en tykk "stek" av svinenakke.

    3. Stikk mange hull i kyllingkjøttet med en skarp kniv, og hell marinaden over. Bruk hendene (helst med engangshansker på grunn av all chilien) til å trykke marinaden ned i hullene i kjøttet. Sett i kjøleskap.
    4. La kjøttet ligge i marinaden i minst 6 timer, helst i et døgn eller to. Vend litt på kjøttet i marinaden av og til.
    5. Sett stekeovnen på 200 °C.
    6. Stek kyllinglårene i ovnen på 200 °C i ca. 20 min. Steketiden vil variere etter størrelse på kjøttet.

      Tips:

      Du kan også steke kyllinglårene på grillen i ca. 10-12 minutter på hver side.

    7. Skrell og kutt litt stangselleri i staver. Dander dette på is med tzatziki i skål og server til kyllingen.
  • Tzatziki

    1. Legg yoghurten i kaffefilter og la den ligge over natten i kjøleskapet for å trekke ut mest mulig vann.
    2. Skrell slangeagurk og riv den på et råkostjern, dryss på salt. La det trekke 5-10 minutter, og press ut vannet i et tørkle.
    3. Bland agurk sammen med finhakket hvitløk og yoghurt. Smak til med nykvernet pepper.

Tips:

Christopher: Jeg liker godt litt sterk mat og bruker ofte yoghurt for å balansere de sterke smakene i retter.

Kommentarer