Sennepsild

Sennepssild

2
45
Enkel30 min
Sennepssild passer perfekt på koldtbordet. Den bør stå i minst 24 timer før den serveres. Mange knytter sild til jul, men det er ingenting i veien for å invitere til sildelag også resten av året.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 3 ss
    god sennep
  • 1 ss
    sukker
  • ½ ts
    salt
  • ⅕ ts
    hvit pepper
  • 3 ss
    finhakket dill
  • 6 dl
  • 6 stk
    fileter av kryddersild

Slik gjør du det

  1. 1

    Rør sammen sennep, sukker, salt og pepper. Ha i dill. Rør inn rømme slik at det blir en fin saus.

  2. 2

    Skyll sildefiletene og tørk dem. Vann dem ut hvis de er for salte. Skjær silden i passe stykker og ha bitene i sennepssausen.

  3. 3

    Ha sennepssilden på en krukke eller et glass, og pynt gjerne med litt ekstra dill på toppen av glasset. Den bør stå i minst 24 timer før den serveres. Oppbevares kjølig.

Del denne oppskriften: