Deilig tomatsild

Klassisk tomatsild

6
80
Enkel45 min
God sild med smak av purre, tomatpuré og løk. Denne tomatsilden er en garantert suksess på julens koldtbord.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 8 stk
    kryddersildfileter
  • 1 dl
    tomatpuré
  • 2 ½ dl
    sukker
  • ½ dl
    olivenolje
  • 4 ss
    7 % eddik
  • 1 dl
    vann
  • 1 dl
    purre finsnittet
  • 2 stk
    løk i ringer
  • 2 stk
    laurbærblader

Slik gjør du det

  1. 1

    Hvis du synes sildefiletene er for salte kan du vanne dem ut i vann eller melk i ca. ½ time. Skyll filetene deretter i kaldt vann, før du tørker dem lett med et kjøkkenpapir.

  2. 2

    Bland tomatpuré og sukker. Spe med olje og eddik. Tilsett vann, purre, løk og laurbærblad til slutt. Klipp sildefiletene i biter. Legg alt lagvis i glass eller krukke. Alt skal være dekket av saus.

  3. 3

    La tomatsilden stå minst ett døgn i kjøleskapet å trekke. Den er holbar ca. 3 uker oppbevart kjølig.

Tips

Klassisk tomatsild er ypperlig som spiselig gave til din matglade venn.

Del denne oppskriften: