Julepostei med rødløkskompott

Julepostei med rødløkskompott

0
4
Middels90 min
Lag din egen hjemmelagde julepostei med rødløkskompott til frokost eller lunsjbordet i julen. Husk at pateen skal stå kaldt i noen timer etter at den er stekt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Julepostei

  • 1 stk
    løk
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 500 g
    kjøttdeig
  • 300 g
    bakt leverpostei
  • 1 ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • 2 ts
    timian
  • ½ dl
    portvin
  • 2 ss
    potetmel
  • 2 stk
    egg
  • 2 dl
  • 12 stk
    oliven uten stein
  • 1 ss
    pinjekjerner

Rødløkskompott

  • 4 stk
    rødløk
  • 2 dl
    rødvin
  • 4 ss
    flytende honning
  • 2 ss
    eplesidereddik

Slik gjør du det

  1. 1

    Forvarm ovnen til 150 °C.

  2. 2

    Skrell og finhakk løk og hvitløk. Arbeid sammen kjøttdeig med løk, hvitløk, leverpostei, salt, pepper, timian og portvin. Tilsett potetmel, egg og crème fraîche og bland med oliven.

  3. 3

    Smør brødformen og hell røren i. Dryss på noen pinjekjerner og jevn til overflaten. Stek pateen midt i ovnen ved 150 °C i ca. 1 time.

  4. 4

    La pateen avkjøles i formen før den hvelves ut. Sett pateen kaldt i noen timer.

Rødløkskompott

  1. 5

    Skrell og skjær løk i tynne båter. Legg i en kjele. Hell over vin og kok på svak varme i ca. 20 minutter.

  2. 6

    Tilsett honning og eddik og la det koke til det meste av væsken er kokt inn. Rør om av og til.

Tilbehør

  1. 7

    Server posteien med rødløkskompott, sylteagurk og sylteløk.

Tips

Retten kan serveres både varm og kald.

Del denne oppskriften: