Glasert juleskinke

Glasert juleskinke

2
62
Enkel135 min
Glasert juleskinke kommer fra naboen i øst, men er like god i Norge. Du kan kjøpe juleskinken rå eller ferdig kokt og servere den varm eller kald.

Ingredienser

Antall porsjoner

Skinke:

  • 2 kg
    skinke uten ben

Topping:

  • 1 dl
    søt sennep
  • 1 dl
    brunt sukker
  • ½ ts
    pepper
  • ¼ ts
    malt nellik
  • ¼ ts
    malt ingefær
  • ½ ts
    salt
  • 2 ss
    strøkavring

Slik gjør du det

  1. 1

    En juleskinke på 2 kg tar 1-2 timer å steke. Denne tiden er kun veiledende, så for å få skinken nøyaktig slik du ønsker, er det viktig å bruke steketermometer.

  2. 2

    Forvarm ovnen til 125 °C. Pakk skinken i aluminiumsfolie og legg den i en langpanne. Stikk et steketermometer i den mest kjøttfulle delen. Skinken er ferdig når steketermometeret viser 74 °C i kjernen.

  3. 3

    Ta skinken ut av ovnen og fjern folien. Ta av nettet og skjær av svoren.

Topping:

  1. 4

    Forvarm ovnen til 200 °C. Bland sennep, sukker, pepper, nellik, ingefær og salt. Smør blandingen utover skinken og dryss over strøkavring. Gratiner skinken ved 200 °C i ca. 15 minutter.

  2. 5

    Server skinken varm eller kald.

    Tips

    Kald skinke kan pakkes i aluminiumsfolie og oppbevares i kjøleskapet.

Tips

Skinken kan også legges i kokende vann og trekke ved 90 ºC. En skinke på 2 kg må ligge i ca. 2 timer.

Del denne oppskriften: