Ciabatta med biff

Ciabatta med biff

0
12
Enkel30 min
Knasende ciabatta med biff, guacamole og ost er perfekt mat når du skal unne deg noe ekstra godt.

Ingredienser

Antall porsjoner

Guacamole:

  • 4 stk
    spisemodne avokado
  • 1 stk
    hvitløksfedd
  • 4 ss
    frisk koriander
  • ½ stk
    sitron eller 1 lime
  • ¼ ts
    chilipasta eller 0,5 frisk chili
  • 1 ts
    fint salt
  • ¼ ts
    nykvernet pepper
  • 1 dl
    TINE® Lettrømme 17 % eller crème fraîche

Biff og tilbehør:

Slik gjør du det

  1. 1

    Del hver avokado i to. Fjern stein, og skrap ut avocadokjøttet med en skje. Ha over i en bolle.

  2. 2

    Finhakk hvitløk og koriander. Del sitron i to, og press sitronsaft over avocadokjøttet. Tilsett hvitløk, koriander, chilipasta, salt, pepper og rømme.

  3. 3

    Mos sammen med en gaffel. Du kan eventuelt bruke en stavmikser, hvis du vil ha en silkemyk konsistens. Smak til med salt, pepper og chili.

    Tips

    Guacamolen er klar til å spises med en gang, men den blir enda bedre etter noen timer i kjøleskapet. Da rekker smakene å sette seg.

Biff og tilbehør:

  1. 4

    Stek ciabatta som anvist på pakken.

  2. 5

    Gni biff godt inn med salt og pepper. Ha smør i en stekepanne. Når det har sluttet å bruse, er det varmt nok. Stek biffen på middels varme til kjøttsaft pipler ut fra oversiden, snu biffen og stek til det pipler på den andre siden.

    Tips

    Ta biffen ut av kjøleskapet en halvtime før steking. Da blir den saftigst.

  3. 6

    Skjær rødløk og tomat i tynne skiver. Skjær ciabatta på langs og ha på et tynt lag med smør. Legg tomatskiver, løk og guacamole på den nederste delen av ciabattaen. Skjær biff i skiver og ha på sammen med ost. Legg på ciabattatoppen.

Tips

En ciabatta kan fylles med nesten hva som helst, for eksempel kokt skinke, salami, kyllingfilet, røkelaks eller egg.

Del denne oppskriften: