Spekemat med skjørostkrem

Spekemat med skjørostkrem

0
6
Enkel30 min
Spekemat er godt i seg selv, men denne oppskriften med frukt, skjørostkrem og byggryn smaker fantastisk. Nydelige smakskombinasjoner.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 dl
    byggryn
  • 1 ss
    olivenolje
  • 1 stk
    sitron
  • ¼ ts
    salt
  • 4 stk
    smaksrik, fast plommer
  • 2 ss
    honning
  • 2 ss
    akevitt (kan sløyfes)
  • 1 beger
    skjørost
  • ½ beger
  • 1 ss
    pepperrot , revet
  • ½ ts
    salt
  • ½ ts
    pepper
  • ½ ts
    sukker
  • ½ ts
    eplesidereddik
  • 2 pakker
    spekeskinke
  • 1 pakke
    morrpølse , eller annen spekepølse

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok byggryn i lettsaltet vann, til de er møre, ca. 20 min. Hell av vannet og vend de inn med litt olivenolje, sitronsaft og salt.

  2. 2

    Del plommer i to og ta ut steiner. Del i båter.

  3. 3

    Varm opp en stekepanne og ha i litt olje. Legg frukten med snittflaten ned i panna og stek i 1-2 min, til frukten mykner litt og får litt farge.

  4. 4

    Ha på honning og deretter akevitt. La det koke til en karamellaktig saus. Ta pannen til side, og la frukten avkjøle litt.

  5. 5

    Bland skjørost, rømme og pepperrot, og smak til med salt, pepper, sukker og eddik.

  6. 6

    Anrett skinken på en tallerken eller fat og legg spekepølsebiter spredt utover. Legg deretter frukt, skjørostkrem og byggryn på.

    Tips

    Varier med ulike typer skinke og pølser.

Tips

Tom for plommer? Det er også godt med fersken eller søte epler.

Del denne oppskriften: