Salat med ingefær- og chilistekte scampi

Salat med ingefær- og chilistekte scampi

2
62
Enkel30 min
I hverdagen er det ofte godt med en rask middagssalat. Da kan vi anbefale scampi stekt i kryddersmør, blandet med mango og frisk grønn salat.

Ingredienser

Antall porsjoner

Sitrondressing:

Stekt scampi:

  • 2 ss
  • 1 stk
    rød chili , finhakket
  • 1 stk
    hvitløksfedd , finhakket
  • 1 ts
    frisk ingefær , revet
  • 600 g
    scampi , renset uten skall
  • ½ ts
    salt

Salat:

  • 1 l
    grønn salatblanding
  • 1 stk
    mango , delt i terninger
  • 1 stk
    rødløk , i tynne skiver
  • 2 ss
    sesamfrø , ristet

Slik gjør du det

  1. 1

    Bland sammen crème fraîche, sitronsaft og sitronskall. Smak til med salt, pepper og sukker.

Stekt scampi:

  1. 2

    Smelt smør i en varm stekepanne. Fres sammen chili, hvitløk og ingefær.

  2. 3

    Tilsett scampi og dryss over salt. Stek scampien i ca. 2 minutter på hver side. Pass på at du ikke steker de for lenge, da kan de bli seige.

Salat:

  1. 4

    Bland salat, mango, rødløk og sesamfrø. Legg over lune scampi.

  2. 5

    Server med sitrondressing, og gjerne litt lyst brød.

Tips

For en ekstra mettende salat, vend inn kokt pasta i salaten.

Del denne oppskriften: