Hummus

Hummus

2
35
Enkel10 min
Hummus er en smakfull kikertrøre som brukes mye i arabiske land, enten som tilbehør eller dip. Vi har laget en hummus med rømme som passer perfekt til grillmat og tapas.

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 240 g
    hermetiske kikerter
  • 1 stk
    sitron (saften av)
  • 2 stk
    hvitløksfedd
  • ¼ ts
    salt
  • ½ dl
    olivenolje
  • ½ ts
    spisskummen
  • 2 ss

Topping

  • 1 ss
    olivenolje
  • 1 ts
    paprikapulver ev. røkt paprika

Slik gjør du det

  1. 1

    Skyll kikertene godt. Ha kikerter, sitronsaft, hvitløk, salt, olivenolje, spisskummen og rømme i en kjøkkenmaskin, og kjør til en glatt konsistens.

    Tips

    Lag gjerne en stor porsjon. Hummus holder seg i kjøleskapet i fire til fem dager, men kan også fryses.

  2. 2

    Smak eventuelt til hummusen med mer krydder eller sitron.

  3. 3

    Hell over litt olivenolje før servering og dryss over paprikapulver.

    Tips

    Tips! Server med grillet pitabrød

Del denne oppskriften: