Hotteok – søte pannekaker

Hotteok – søte pannekaker

0
64
Enkel120 min
Disse søte pannekakene er populær gatemat i Korea, spesielt om vinteren. De kalles hotteok, hoddeok, hodduk eller ho-ttok og er gjerne fylt med nøtter og sukker. Her får du en norsk vri med brunost i fyllet. Supert som dessert, eller når du har lyst på noe søtt og godt.

Ingredienser

Antall stykker

FYLL

Slik gjør du det

  1. 1

    Sikt mel i en bakebolle og rør inn salt, sukker, tørrgjær og melk. Rør til en glatt deig. Dekk bollen til med plast og la heve i ca. 1 time eller til dobbel størrelse.

  2. 2

    Slå deigen ned og la heve i 20 minutter til.

  3. 3

    Vend sammen brunt sukker, kanel, hakkede mandler og revet brunost til fyll.

  4. 4

    Ha deigen ut på et godt melet bord. Elt inn nok mel til deigen er lett å jobbe med. Del deigen i små emner.

  5. 5

    Ha litt olje på hendene og press et emne flatt til en disk. Legg en skje fyll i midten, brett deigen sammen rundt fyllet og form til en kule.

  6. 6

    Varm en panne og ha i godt med smør. Legg deigkulen i pannen med skjøten ned og stek i 30 sekunder på høy varme. Snu og press pannekaken flat med en stekespade. Stek til gyllen på begge sider.

  7. 7

    Stek alle pannekakene og server med en gang.

    Tips

    Server gjerne de varme pannekakene med rømme, brunost eller hakkede nøtter.

Tips

Tradisjonelt er disse små pannekakene søte, men i senere tide har det også dukket opp salte varianter, der fyllet består av grønnsaker, kimchi, ost eller kjøtt.

Del denne oppskriften: