Risengrynsgrøt

Risgrøt

65
416
Enkel40 min
Risengrynsgrøt er en gjenganger til jul, men det smaker godt til middag resten av året også. Det blir ikke jul uten julegrøt!

Ingredienser

Antall porsjoner

  • 2 dl
    risgryn
  • 4 dl
    vann
  • 1 l
    TINE® Helmelk 3,5 % fett . For laktosefri risgrøt, velg TINE® Laktosefri Helmelk 3,5 % fett
  • 1 ts
    salt
  • 2 ss
    TINE® Meierismør For laktosefri oppskrift, velg TINE® Laktosefri Meierismør
  • 1 dl
    sukker
  • 2 ss
    kanel

Slik gjør du det

  1. 1

    Kok risengryn i vann i ca. 10 minutter til vannet er kokt inn. Spe med melk og kok videre ved svak varme til grøten er passe tykk.

  2. 2

    Rør i grøten av og til mens den koker. Smak til med salt. Server risgrøt med smørøye, sukker og kanel.

    Risgrøt med tørket frukt og nøtter

    Tips

    Topp gjerne risgrøten med tørket frukt og nøtter i tillegg til tradisjonell topping. Prøv med rosiner, tørkede tranebær og panneristede mandler.

Del denne oppskriften: